Necesar pentru orele online scoala

Ce-i trebuie unui scolar pentru a participa la orele online de la scoala?

Chiar daca am avut deja parte de scoala online timp de cateva luni, nu se poate spune ca cineva s-a obisnuit, ori ca marea majoritate a luat parte la aceste ore.

Pentru a participa la aceste ore online, coplilul are nevoie de un dispozitiv (laptop, tableta, telefon, computer) conectat la internet, care sa fie dotat cu o camera functionala.

Din experienta noastra de parinte ce a luat parte indirect la lectiile online, va pot spune ca cea mai buna varianta este laptop-ul. Cu tableta cel mic se poate plimba prin casa, si poate nu ai dori la un moment dat sa fi vazut in pijamale, ori in alte ipostaze poate nu la fel de decente. Telefonul este aproape exclus din cauza dimensiunilor mici ale ecranului. Este din acest motiv foarte dificil de utilizat de catre copil.

In timpul orelor, profesorii mai verifica caietele elevilor, si atunci ecranul laptopului fiind destul de mobil poate fi usor rabatat pentru a focusa o anumita suprafata. Cu un monitor de calculator e mai dificil sa realizezi aceste miscari. Plus ca, la orele de sport, ecranul se misca destul de des, in functie de tipul exercitiilor, deci, laptop, ca sa va spun concluzia noastra.

De asemenea, tot din experienta va pot indica faptul ca o pereche de casti bunicele sunt o solutie. Folosind castile, copilul va fi auzit mai usor. Daca mergeti pe microfonul laptop-ului, acesta va capta multe sunete din jur. Poate nu doresti sa se auda orice sunet de la tine din casa in timpul orei online a copilului.

Care este cea mai buna optiune din punct de vedere al gadgetului ales pentru orele online?

Sfatul nostru este sa va orientati catre un laptop. Daca are si windows pe el cu atat mai bine. Asigurati-va ca are camera functionala. Daca aveti de gand sa-l cumparati din magazin, cel mai bine este sa lamuriti pe loc astfel de aspecte.

Presupunand ca ati achizitionat laptop-ul, veti avea nevoie mai apoi de o legatura la internet. Daca nu aveti acasa, cautati in zona furnizori de internet si sunati-i, vor stii ei ce sa faca. Abonamentul la internet astazi este destul de ieftin, deci nu e neaparat o problema de costuri.

Nu pregetati sa instalati si un antivirus pe laptop, ii salveaza cativa ani de viata.

Noi va recomandati sa cumparati de la eMAG un latop, daca nu aveti deja unul. Recomandarea vine din mai multe puncte de vedere: pretul este bun comparativ cu restul pietii, vezi multe review-uri ale celor ce au mai cumparat acelasi produs, gasesti extrem de multe oferte de la cele mai ieftine laptopuri din piata pana la cele unele profesionale – super performante. Apoi, tot de la eMAG puteti sa achizitionati si antivirus, puteti cumpara si casti. Exista si avantajul ca puteti sorta produsele in functie de pretul dorit si de caracteristicile de performanta, astfel filtrate veti vea doar acele produse pe care vi le permiteti si vi le doriti.

VEZI AICI TOATA GAMA DE LAPTOP-URI DE LA EMAG

Fiecare profesor a folosit un anume program pentru a-si desfasura orele online, deci, nu are rost sa instalati un program inainte, decat daca stiti care sunt cerintele ‘doamnei’.

Noi am folosit, spre exemplu, Zoom. Se download-eaza simplu, fara batai de cap. Veti avea nevoie de la profesor de un ID si o parola, pe care trebuie sa le introduceti in aplicatie de zoom. Aceasta aplicatie functioneaza doar cand gazda deschide o conferinta, deci, nu va speriati daca nu merge aplicatia in restul timpului pe informatiile furnizate de profesor.

Pe langa acest gadget conectat la internet, copilul are nevoie de o camera a lui separata de restul casei, pentru a nu fi deranjat in timpul orelor. De asemenea, biroul trebuie sa fie mare si destul de liber. Un laptop ocupa mult spatiu pe masa, iar copilul mai are nevoie si de un loc unde sa scrie eventual. Calculati-va spatiul astfel incat sa intre si laptop-ul si o foaie A4.

Casti functionale la preturi avantajoase

Cum ar trebui sa arate biroul copilului pentru scoala online?

Biroul trebuie sa fie curat, sa aiba pe el doar laptop-ul si castile eventual, un suport cu cartile si caietele de scoala. De asemenea, copilul trebuie sa aiba la indemana unul – doua caiete gen maculator pe care sa scrie in timpul orelor, pentru calcule, pentru notari diverse. Aceste caiete sa fie altele decat cele de scoala. Fiind in graba, este mai bine pentru copil sa scrie pe alte caiete decat cele de scoala, mai ales daca lucrul se deruleaza interactiv cu toti copiii. Fireste ca un suport cu instrumente de scris este necesar. Pentru cei mici sunt utile creioane cu radiete, stilouri, gume, rigle.

Un alt sfat pentru parinti, vis-a-vis de scoala online este acela de a-si achizitiona auxiliare extra, adica in plus fata de ce recomanda dna. Exista niste edituri serioase care furnizeaza astfel de materiale auxiliare utile in procesul de invatare in afara scolii. Gasiti auxiliare bune la: Sinapsis, Art, Ars Libri, Paralele 45, Booklet, Carminis, Kreativ etc.

noriel.ro%20

Related Posts

Add Comment

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies