Ne amuzam sau nu de glumele copilului?

Radem cand copiii nostri spun lucruri trasnite? Cum trebuie sa reactionam la o gluma spusa de copilul nostru?

Ce facem cand copilul nostru se tine de trasnai, de glume prin cele mai nepotrivite locuri, in cele mai nefiresti situatii? Cel mai sanatos lucru pe care ar trebui sa-l facem ar fi sa „nu facem nimic”. Nu se poate! Veti spune. Ei bine, se poate!

Trebuie doar sa dispuneti de rabdare mai multa decat cea pe care credeti ca n-o are copilul vostru, dar voi o aveti, si mai ales, trebuie sa aveti grija sa nu faceti din tantar armasar, pentru ca va veti trezi sa amplificati o situatie, care, s-ar fi stins din fasa, daca era lasata in pace.

Copiii spun lucruri trasnite din multe motive: fie vor sa fie in centrul atentiei – deci, atragerea atentiei, acest fapt fiind valabil in majoritatea cazurilor, fie vor sa obtina ceva in mod deosebit – un lucru, o favoare, o jucarie, etc. Evident sunt multe cazuri in care spun lucruri trasnite, cum de asemenea multe sunt si cauzele ce le determina, nu putem sa atingem aici toate izvoarele acestor glumite de copii.

Din punctul de vedere al amuzamentului, pentru ca, trebuie sa recunoastesti, uneori copiii pot fi foarte haiosi si ne abtinem cu greu sa nu radem de trasnalile spuse de ei, cel mai bine este sa fim rabdatori si sa asteptam cuminti, mai cuminti decat ei, continuarea glumei. Copilul ne va indruma in sensul intelegerii modului in care glumita lui a vrut sa starneasca o anumita reactie. Este mai bine sa asteptam inainte sa avem o reactie, pentru ca exista pericolul iminent ca lucrurile trasnite spuse de copiii nostri sa se transforme in adevarate obsesii pentru acestia. De exemplu sa i se para forte amuzant sa-i dea porecle bunicii, fapt ce pe unii parinti i-ar putea amuza, insa, s-ar transforma in timp intr-un adevarat calvar pentru acestia, cand copilul va hotara ca lucrurile amuzante se pot extinde in toate directiile, daca au o asemenea reactie. Copiii sunt foarte atenti la reactiile parintilor, si credeti sau nu, vor sa le faca pe placa, fapt ce-i determina de multe ori sa faca trasnai si sa spuna glumite, tocmai din dorinta de a starni un zambet, o atentie, etc.

Tratati cu atentie lucrurile trasnite spuse de copii si lasati-l pe el sa va indrume spre motivatia ce l-a determinat sa le produca; s-ar putea sa nu va placa ce veti afla.

noriel.ro%20

Related Posts

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies