Lectia de iubire

Tu ti-ai luat lectia de iubire de la copilul tau astazi?

Modul in care mami si tati se poarta unul cu celalalt, felul in care isi arata dragostea, poate deveni un model solid de acceptare si dragoste in viata de familie. Copiii observa tot, sunt sugative vii, foarte atenti in orice moment, mai ales cand vine vorba de sentimentele celorlalti si de manifestarile parintilor in directii necunoscute lor: isi urmaresc parintii, invatand astfel ce inseamna casnicia.

Exemplul oferit de noi copiilor prin interactia zilnica este sablonul relatiilor pe care ei insusi le vor stabili la un moment dat, cand se vor casatorii. Modul in care ne tratam partenerul de viata impune un exemplu pozitiv ori negativ pentru copilul nostru, iar acest model devine un factor determinant ce influenteaza succesul acestuia, implinirea personala si chiar fericirea in viata.

Desi nu vorbim de o reteta magica a casatoriei fericite, trebuie sa oferim copiilor nostri un exemplu de iubire. O relatie matura si sanatoasa necesita un echilibru intre a darui si a primi. Evident, aceasta relatie implica acceptarea reciproca a calitatilor si slabiciunilor, ca si capacitatea de a da dovada de tandrete, empatie si compasiune.

Copiii observa felul in care avem grija si ne ocupam unul de celalalt, cum de altfel se intampla si in momentele in care n-o facem. Impartasind interese si valori comune, dar acceptand si diferentele individuale, oferim copiilor nostri modelul dupa care sa-si construiasca si sa-si mentina o casatorie fericita.

Copiii care nu au certitudinea ca sunt acceptati si iubiti au o forta interioara necesata urmaririi scopurilor si intrarii in contact cu cei din jur. Daca copiii sunt protejati si inconjurati cu caldura, de dragoste si acceptare, copiii invata sa se iubeasca pe ei insisi. Cand cresc constienti ca merita dragoste si se asteapta sa fie iubiti, vor fi capabili sa daruiasca si sa primeasca la randul lor dragoste, deci sa intretina relatii bazate pe iubire. Indiferent de ce vor face in viata, nimic nu e mai important decat acest lucru.

noriel.ro%20

Related Posts

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies