Invata sa …castigi, economisesi, cheltuiesti.

3 carti despre bani pentru copii oferite de Editura Humanitas: Invata sa castigi, Invata sa economisesti, Invata sa cheltuiesti.

Cei de la Editura Humanitas ne propun o colectie de carticele din Seria Moneybunny de de Cinders McLeod, trei carti educative pentru copii: Invata sa castigi, Invata sa economisesti, Invata sa cheltuiesti.

Nu stiu cum sunteti voi dragi parinti, dar noi am cautat mult timp niste carti din care cei mici sa-si poata insusi niste informatii legate de bani.

Pe piata romaneasca exista mai multe oferte de gen, dar nu tocmai ce trebuie. Unele sunt mult prea superficial scrise, altele mult prea sofisticate pentru mintea unui copil.

Chiar daca nu v-ati pus problema pana acum despre felul cum percepe copilul vostru banii, ori economisirea, e cazul sa luati atitudine.

Imi amintesc un moment in care baiatul meu a fost plecat intr-o excursie cu scoala si, a avut mai multi bani la el. Pe drum au poposit in diverse magazine unde si-a cumparat mici fleacuri. A imprumut chiar un coleg cu o suma de bani, iar acel copil si-a cumparat jucarii. Si al meu a cumparat niste jucarii pe drum, in autocar insa le-a pierdut (sa zicem) pe toate. A venit acasa mahnit ca a cheltuit toti banii si nu s-a ales cu nimic. A fost o lectie pentru el. Mamica colegului a venit a doua zi la noi (din fericire era si el de fata) sa ne ofere banii pe care ii imprumutase copilul de la al meu. Fireste ca am refuzat si i-am explicat de ce: daca parintii acelui copil ar fi vrut ca el sa aiba bani pentru jucarii in excursie, i-ar fi dat; daca nu i-a dat, inseamna ca n-a dorit asta. De atunci, baiatul meu este mai atent cu cheltuielile si parca se uita altfel la bani.

Intre timp, ne-am mai educat si noi, citind niste carticele extrem de bine scrise.

Seria Moneybunny Humanitas este perfecta pentru copiii cu varsta peste 3 ani.

Aceste carti despre bani ofera informatii clare, pe intelesul copiilor. Au si niste ilustratii foarte frumoasa, atragatoare pentru cei mici.

Ce satisfactii pot avea cei mici citind aceste carti?

  • in primul rand invata lucruri simple despre bani
  • invata ca prin munca si efort se pot obtine bani
  • invata sa faca propriile alegeri
  • invata sa aiba rabdare cand isi doreste ceva
  • si nu in ultimul rand invata ce inseamna sa daruiesti si sa primesti.

Copiii vor totul de agata si nu au cum sa inteleaga la varste fragede ca pentru orice este nevoie de munca. Jucariile inseamna bani, hainutele inseamna bani. Iar ele se obtin daca muncesti si daca ai rabdare.

Pe de alta parte, dupa munca, trebuie sa avem grija sa nu dam banii pe alte lucruri decat cele pe care ne-am propus sa le cumparam. Asta inseamna sa invatam sa economisim in timp, atunci cand ne dorim ceva foarte tare.

Parintii ar trebui sa-si lase copiii sa stranga bani pentru obiectele pe care le doresc. Mai bine le oferiti mici recompense financiare pentru diverse activitati depuse, decat sa le cumparati frecvent diverse lucruri.

Copiii se bucura mult mai mult cand resuesc ei insisi sa stranga banii necesari pentru a-si cumpara cea ce doreste.

Nu le oferiti bani pur si simplu, este o greseala. Faceti-i sa se simta utili, oferiti-le o plata in schimbul unui serviciu pe care il fac.

noriel.ro%20

Related Posts

Add Comment

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies