Inapoi la scoala! Succes dragi copii!

Poate v-ati saturat de sloganul omniprezent Back to School, asa ca ne-am gandit sa folosim mai putin frecventul Inapoi la scoala.

Back to School este prezent in toate mediile de promovare, de la mall-uri la hypermarketuri, de la facebook la bloguri, de la marile platforme de vanzari pana la magazinele online specializate.

Noi ne-am gandit sa va invitam romanesti Inapoi la scoala! Poate asa, pe intelesul tuturor, o sa creasca si dinamismul educatiei, si de ce nu, nivelul invatamantului romanesc.

Este dificil astazi sa le intri in voie celor mici, cu atat de multe distrageri mult mai placute decat tot ce inseamna scoala si carti.

Inainte de 1989, tot ce avea erau doua ore de TVR, si acelea incarcate de imnuri propagandistice, poezii patriotice si muzica de slava pentru conducatorii iubiti. Copiii nu aveau prea multe optiuni, in afara de scoala si carti.

horus-center.ro

Si cum cartile erau atunci pe semnul interzis, placerea de a citi era cu atat mai mare, caci dupa cum bine stiu parintii, ce e interzis este cu atat mai bun pentru copii.

Nu la mult timp dupa ce s-a schimbat regimul comunist, in 1990, cand aveam program prelungit la TV si incepusera sa apara deja carti la liber in piata, lucrurile s-au schimbat deosebit de mult.

Copiii au inceput sa fie mai putin intersati de scoala si mai mult cu gandul la distractia ce le fusese interzisa atat de mult timp.

Asa a fost pe vremea mea. Si nici nu-mi pot iagina cum se pot concentra copiii din zilele noastre la invatat si scoala, cand sunt atat de multe optiuni pentru distractie.

rechizite scolare rik

E adevarat ca-i mai imbie parintii cu un ghiozdan mai acatarii cu personajele lor preferate, cu un penar fosforesc, ori cu un sticlou deosebit. Insa, devine din ce in ce mai greu sa te impui in fata tabletei si a smartphone-ului.

Sa fim asadar realisti cand le urmat copiiilor si parintilor Back to School, ori mai simplu Inapoi la scoala, pentru ca si unii si ceilalti reintra greu in atmosfera studioasa a scolii de azi.

Ca mentalitate scoala a ramas mult in urma fata de distractie care a luat-o tot mai inainte.

Chiar cu pesimism vorbind, nu trebue sa ne dam batuti, macar noi parintii sa fim inca cu capul pe umeri.

Haideti asadar inapoi la scoala, cu mic cu mare. Ati gasit rechizite pentru toate clasele?

Nu uitati de ghiozdane si rechizite.

Alegeti ghiozdane scolare de calitate si rechizite ieftine pe placul copiilor. Macar asa sa-i mai imbiem spre un mediu din ce in ce mai neprietenos, asa cum este scoala romaneasca de azi.

inapoi la scoala cartuseria
noriel.ro%20

Related Posts

Add Comment

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies