Frumoasa omida

Ati bagat de seama ca in lumea copiilor nu exista frumos si urat?

A fost odata, in lumea celor ce nu cuvanta, o mica omiduta, verde cu puncte negre, taratoare si prea-frumoasa pentru ai sai parinti. Da, dar faptul ca parintii o vedeau frumoasa-frumoaselor, asta nu ii impiedica pe fluturi, pe libelule si chiar pe buburuze sa rade de ea, si sa o numeasca urata, ori de cate ori aveau ocazia.

Parintii omidutei noastre faceau tot posibilul sa nu dea ochii cu cei ce le numeau copila urata, insa, pe cat ei se straduiau mai tare, pe atat de mult omiduta parca suferea mai mult. Nu avea prieteni, iar uneori, ii indeparta de frica chiar si pe cei care n-o strigau „Urato!”. Pentru ca, am uitat sa va spun, printii omidutei noastre, erau doi fluturasi galbeni cu punctisoare rosii, omiduta noastra suferea amarnic si din aceasta pricina, considerandu-se pe sine un copil nedreptatit, era din ce in ce mai trista, mai singura si mai nefericita.

Pana si trandafirul cel rosu si intepator radea de mica noastra omida. Si adevarul este ca avea un nu stiu ce care parca te amuza. De fapt, acest ‘nustiuce’ in timp s-a transformat intr-un cap ciudat, cu o forma usor disproportionata fata de corpul silfid si mladios, in ciuda culorii oribile.

Zi dupa zi amaraciunea micutei omidute crestea si odata cu ea, era invaluita intr-un ghem matasos, care faceau din ea o babuta maturizata inainte de vreme.

Dar, a venit si dminineata in care viata omidutei noastre s-a schimbat. Pentru ca plouase de cu seara, parintii o acoperisera cu o frunza mare de brusture, iar a doua zi, vazand ca fiica lor nu se trezeste, au venit amandoi, oarecum speriati sa vada ce se intampla. Cand au indepartat frunza, broboane de matase le-au spulberat privirile, iar in vazduh se auzea un raset zglobiu si plin de viata. Uitandu-se imprejur au vazut o minune de fluturas, vioi si un pic caraghios din pricina zborului pripit. Cand i-au auzit glasul si-au dat seama ca fiica lor facuse in sfarsit pasul cel mare catre viata de fluture, catre frumusete.

Pentru ca o mica harmalaie se pornise deja in jur, se stransesera la un loc o sumedenie de insecte care mai de care mai colorate si mai zgomotoase. Cand si-au dat seama ca omiduta cea urata nu mai e, dar in locul ei a aparut acest minunat fluturas, toate libelulele, toate buburuzele si toti fluturasii s-au simtit oarecum rusinati, gandindu-se cat de mult o suparasera cu remarcile lor rautacioase, iar acum, cu totii se straduiau din rasputeri sa-i intre in gratii.

Chiar si trandafirul cel tepos era plin de vorbe frumoase. Aproape ca nu observa saracutul ca-n mica lui involburare ii zbura cateva petale. Era timpul lui sa treaca intr-o noua etapa a vietii.

noriel.ro%20

Related Posts

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies