Cum sa-ti duci copilul de nas

Desi nu sunt de acord cu aceasta abordare, uneori, pentru a trece mai usor peste diverse episoade neplacute ramane doar varianta de a-ti duce copilul de nas.

Orice abordare de a indeparta copilul de obiectul atentiei ce-l determina sa aiba un comportament necorespunzator poate fi eficienta pe moment, insa, in timp, poate determina o modificare naplacuta a personalitatii copilului.

Si totusi, oricat de mult ne-am dori sa nu ne ducem copilul de nas, exista situatii cand e mai bine s-o facem, decat sa ajunge in ipostaze de-a dreptul neparintesti. Cred ca orice parinte este de acord ca exista moment cand nu mai poti, cand ajungi la capatul rabdarii si incepi sa nu te mai controlezi; acestor moment le poate fi de folos aceasta sintagma „cum sa-ti duci copilul de nas”.

Iata versurile unei melodii ce se numeste „We`re Going on a Lion Hunt”

Ne mutam in alta casa

Intr-o casa asa frumoasa,

Sunt incantat

O sa fie minunat

 

O sa dormim la buni

O sa ne jucam ca nebunii,

Sunt incantat

O sa fie minunat!

 

O sa-mi iau si-un ursulet

Ca doarma in patut,

Sunt incantat

O sa fie minunat!

 

In acest context, iata cum ai putea sa-ti duci copilul de nas in situatia in care vrei sa-l lasi cu altcineva, la rude ori la prieteni:

– in primul rand trebuie sa-i vorbesti copilului despre lucruri speciale pe care le poate face cu persoana respectiva: vizite la zoo, prepararea unor prajituri, etc

– spune-i copilului ca o sa-l suni, asigura-l ca vei putea lua contact oricand cu el;

– daca se muta in alta casa, asigura-te ca va avea la indemana obiectele preferate, asigura-te ca va avea mancarea preferata si orice ii face placere in mod deosebit;

– implica-l in pregatirea de plecare si lasa-l sa-si aleaga jucariile si hainele;

– daca plecati un interval mai lung, lasati-i la indemana un calendar pe care sa insemnati impreuna zilele in care veti fi plecati;

– lasati instructiuni clare cu „metehnele” celor mici, persoanele ce le vor avea in grija: ce le place sa faca inainte de culcare (melodia preferata, povestea preferata), mancarurile preferate, desenul preferat;

– lasati-i persoanei ce va avea grija de micut instructiuni clare de a-i oferi o mai mare libertate decat o are cu dumneavoastra – nu este nevoie de exagrari, doar de o usoara crestere a libertatilor – cresterea timpului in care se uita la desene, un numar mai mare de bomboane consumate, etc.

– mituieste-ti copilul inainte de plecare cu un cadou si spune-i ca-l poate deschide cand va ajunge la destinatie, ori cand persoana ce va ramane cu el va fi in preajma.

Evident, oricat de tare te-ai stradui sa pregatesti totul ca la carte, majoritatea copiilor sunt foarte tristi in momentul plecarii parintilor si ar face orice sa-i opreasca. Aminteste-i copilului ca veti vorbi zilnic, ca el se va distra cu persoana care va ramane, asigurati-l ca nu-i va lipsi nimic.

noriel.ro%20

Related Posts

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies