Cat de utile sunt Atlasele si Enciclopediile pentru copii?

Nu stiu altii cum sunt, dar noi avem colectii bogate de carti pentru copii, prin care la loc de cinste se gasesc Atlasele si Enciclopediile.

Ce pot eu sa va spun din experienta de parinte ar fi, atunci cand doriti sa-i familiarizati pe copii cu astfel de carti, sa le potriviti foarte bine cu varsta si cu posibilitatile copilului de intelegere.

O mult prea complicata carte nu-i va atrage pe copii, ii va dezarma si-i va tine cu siguranta departe de astfel de carti.

Din fericire, au inceput sa existe si la noi tot felul de Enciclopedii, pe diverse categorii de varsta, deci nu este o problema aceasta adaptare.

Acum, conteaza foate mult care sunt pasiunile celor mici, iar in functie de ele sa faceti si alegerile. Mulandu-va pe dorintele lor, s-ar putea sa reusiti mult mai usor sa le aduceti aproape cartile cu informatii bogate.

Spre exemplu, baiatului meu ii plac dinozaurii, motiv pentru care avem cateva carti cu dinozauri in casa, dar si unele eciclopedii care au cate un capitol dedicat dinozaurilor. Usor – usor, pe langa dinozauri, au inceput sa-i placa ssa rasfoiasca acele enciclopedii si sa ceara el sa afle mai multe informatii.

enciclopedii copii

Si asa au aparut cartile cu vulcani, cu cutremure, cu Roma Antica, enciclopediile despre pamant. corpul uman, despre spatiu si asa mai departe.

Am devenit in timp mari devoratorii de informatii si fiecare cand afla ceva nou povesteste celorlalti.

Chiar si noi adultii ne-am facut un obicei, atunci cand nu stim lucruri sa le impartasim cu cei mici si sa cautam impreuna acea informatie.

Am fost pasionati in timp de planete, de flori, de fluturi, de paianjeni si cate si mai cate.

Copiii revin din cand in cand la cartile mai vechi, enciclopediile pentru copii mici pe care le gasesc si astazi interesante.

Cu timpul au inceput la scoala sa primeasca proiecte pentru care a trebuit sa citeasca informatii diverse din varii surse. A fost o incantare pentru ei sa umble prin atlase si enciclopedii, sa-si noteze, sa discute, sa inteleaga, sa obtina un rezultat bun.

Noi ii incurajam, dar nu exageram cu astfel de carti. Ii lasam pe ei sa ceara, sa doreasca.

Trebuie sa recunosc ca mai mult pe partea de literatura am fost mai exigenti, pe partea de informatii stiintifice nu ne-am straduit prea tare. Nu ne-am straduit pentru ca am vazut care este reactia copiilor atunci cand vrei sa-i fortezi sa faca ceva ce nu-i atrage in mod deosebit.

Asadar, porniti incet cu cartii adapte varstei lor, lasati-le la indemana lor. Cautati sa aflati ce le place, oferiti-le informatii despre ce le place. Cautati impreuna astfel de informatii, nu neaparat in carti, ci si pe internet.

Pentru ca suntem niste parinti practici, avem si niste recomandari practice pentru voi.

Si vreau sa va fac si o marturisire: noi cumparam multe carti de la Elefant, indeosebi cand ofera 50% reducere. Va sfatuiesc sa va abonati la newsletter-ul lor sa aflati cand sunt aceste campanii de mari reduceri.

Pana atunci, vedeti ca si in aceasta perioada sunt reduceri la mii de carti.

Iata si recomandarile noastre pe varste:

Si iata si recomandarile nostre de Atlase si enciclopedii, carti ce speram sa va faca placere sa le rasfoiti impreuna cu copiii.

Activitati si jocuri pentru copii Autor: Emmanuelle Kecir-Lepetit
prichindel.ro%20

Related Posts

Add Comment

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies