Ati cumparat masti de protectie pentru copii?

Ne-am lamuri: copiii si profesorii isi vor achizitiona masti faciale de protectie singuri.

Conform ultimelor discutii din spatiul public, deschiderea scolilor va mai aduce o cheltuiala in plus, cel putin pentru profesori si parinti.

Profesorilor si copiilor nu li se asigura masti, ci isi vor cumpara pe cont propriu.

Bine, nu este neaparat o surpriza acest fapt, insa, lucrurile sunt destul de complicate de la un punct incolo.

Daca ne gandim ca unii copii mergeau la scoala pentru corn si lapte, cum ne-am putea imagina ca parintii lor vor avea bani sa dea pe masti?

Din postura de parinti ceva mai norocosi, am inceput sa inspectam piata, sa vedem ce ne ofera in materie de masti copii.

Masti copii si adulti din bumbac 100% in 2 straturi reutilizabile

Primul gand pe care l-am avut a fost sa confectionez personal mastile, achizitionand niste bumbac de calitate si niste elastic tubular.

De la bun inceput va spun ca mastile sanitare pentru copii vor fi greu de acceptat de catre cei mici, plus ca nefiind foarte rezistente, greu de crezut le vor purta tot timpul orelor de la scoala.

Am copii in clasele primare, deci ma astept sa nu fie mai responsabili decat mine cand ajung la scoala. Eu marturisesc ca ma controlez cu greu sa nu-mi ating fata, ochii, cand ies afara. Ce-as putea sa le cer lor?

In fine, determinata deci de pragmatismul ce ma carracterizeaza, am hotarat ca trebuie masti din bumbac solid, ca sa faca fata intemperiilor.

Dar, cand ma gandeam sa confectionez zeci de masti la masina mea de cusut, nu mi-a cazut defel bine.

Asa ca m-am pus pe cautat. Pana la urma, am gasit pe platforma celor de la eMAG. E vorba de un alt magazin care vinde prin plaforma lor, o firma din Neamt (Sanda Atelier New Design). Au masti de protectie din bumbac 100%, 2 straturi, reutilizabile pentru copii intre 3 si 10 ani, intre 10 si 15 ani si pentru adulti.

Mastile pentru copii intre 3 si 10 ani au dimensiunile 15 cu 14 cm

Mastile pentru copii intre 10 si 15 a dimensiunile de 16 cu 15 cm.

Mastile pentru adulti au dimensiunile de 18 cu 16 cm.

Mastile pentru copii sunt colorate dragut si par a fi cusute cu sarguinta, atent. Elasticul nu este tubular, dar nici unul prea gros cat sa incomodeze la ureche.

Preturile mastilor pentru copii sunt de 3 lei pe bucata, iar al celor pentru adulti de 3,5 lei pe bucata.

Masti copii din bumbac in 2 straturi reutilizabile

Masti adulti din bumbac reutilizabile 2 straturi

Cum se utilizeaza in timp o astfel de masca?

Masca trebuie curatata, respectiv, spalata dupa ce ai utilizat-o. Inainte de a o folosi trebuie sa va spalati pe maini cu sapun ori sa folositi un dezinfectant. Se prinde masca de benzile elastice si se aseaza pe gura si pe nat cu dispozitivul de fixare in marea de sus, adica pe nas. Dispozitivul flexibil se modeleaza dupa forma nasului copilului. Masca umeda se schimba. Dupa ce scoate masca, trebuie sa ne spalam bine pe maini cu sapun ori sa ne dezinfectam cu un dezinfectant recomandat.

Cei de la eMAG au mai multe feluri de masti de protectie atat pentru adulti cat si pentru copii.

Mastile speciale, cele cu filtre complexe care se presupun ca au o calitate inalta si protejeaza mult mai bine, par a fi neutilizabile la scoala, ori sunt dar pentru niste copii care le-ar putea accepta. Pentru profesori de asemenea mi se par greu de folosit, tinad cont ca acesti trebuie sa vorbeasca mai tot timpul si respiratia va fi dificila in aceste conditii.

Iata si o oferta de masti copii de la eMAG, sunt masti de unica folosinta nesterile de tip II R.

Masti copii de unica folosinta – 20 per pachet – cost 24,99 lei.

noriel.ro%20

Related Posts

Add Comment

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies